,,biztonság az informatika frontvonalán''

Aktuális
Biztonsági teszt


A Commando-Scan, egy vizsgálati rendszer, amely az ügyfeleink arra kijelölt számítógépeit megvizsgálja, hogy a hálózati csatlakozó felöl nézve, milyen információkat szolgáltat magáról, ennek alapján összegző, illetve részletező jelentést készít a talált állapotról, amelynek alapján a szerver, vagy munkaállomás állapotáról az ügyfél rendszergazdája következtetéseket tud levonni.

A rendszert a következő problémák felismerésére fejlesztettük ki

* Téves beállítások

* Alapértelmezett/példa fájlok elérhetősége

* Biztonsági kockázatot jelentő fájlok elérhetősége

* Elavult programok használata

Ezek a problémák nem feltétlenül okoznak érzékelhető problémát (lassulás, bizonytalan működés), azonban egy esetleges rosszindulatú tevékenység során megkönnyíthetik a támadó dolgát.

A teszt menete:
A megbízás kézhezvétellét követően az erre a célra felállított szerverünk végez egy vizsgálatot, amelynek végeztével e-maliértesítést küld. Az eredmény a www..(később kitaláljuk) oldalon bejelentkezést követően megtekinthető. Ezt követően a vizsgálatot a megegyezet gyakorisággal elvégezzük, és az Ügyfelünk számára elérhetővé tesszük.

 

A tesztek elvégzése (megfelelő beállítások esetén) az ügyfél rendszerének üzemképességére, dokumentumai épségére semmilyen veszélyt nem jelentenek.

A teszt ideje alatt (A hálózat sebességétől függően hozzávetőleg napi 20 perc) a vizsgált szerver teljesítőképessége kismértékben csökkenhet, a megnövekedett adatforgalom miatt.

Amennyiben az előző vizsgálathoz képest eltérést tapasztalunk, a szerződésben magadott e-mialcím(ek)re értesítést küldünk, hogy a rendszergazda elbírálhassa a törtéteket.

Minden hónapban összegző jelentést küldünk, az abban a hónapban tapasztaltakról.

 A jelentések több formában készülnek:

*Ügyfél szintű összegző jelentés

*IP.cím szerinti összegző jelentés

*IP cím szintű részletes jelentés

Egy minta jelentés (A célra preparált gépről)

Gyakori kérdések

"Amióta az IT-kommandó tartja rendben hálózatot fehérebbek a fogaim."


Miért pont az én hálózatomat támadnák meg?

A támadások nagyon gyakran nem célzottak, egyszerüen az interneten keresztül véletlenszerűen keresnek olyan számítógépeket, amelyek adott sebezhetőség segítségével támadhatóak s

A rendszergazdám azt mondta, hogy a .... operációs rendszer nem érzékeny az Interneten terjedő támadásokra?

Sajnos bármely operációs rendszer csak megfelelő beállítás mellet tekinthető biztonságosnak, illetve nagyon sokszor nem maga az operácós rendszert, hanem az azon futó alkalmazást támadják.


E-mail:
Tel: 06 20 915 6240
Ugrás az oldal tetejére