TOR biztonsági rendszer
Biztonság | Internet | Munkaállomás | Szerver | Szoftver | Tanácsok | TOR

A TOR rejtett szolgáltatásai

A TOR a névtelen böngészésen kívül lehetővé teszi, hogy weboldalakat, egyéb internetes
szolgáltatásokat üzemeltethessünk anélkül, hogy a kilétünket felfednénk. Természetesen itt jön az összes biztonsági rendszernél fontos megjegyzés, hogy a biztonság soha nem 100%-os.

TOR biztonsági rendszer
The TOR

A rejtett szolgáltatások az üzemeltető igényei szerint csak a TOR rendszeren belül vagy tor2web proxyn keresztül a teljes Internet felől elé elérhetővé tehetik, amit arra méltónak gondolnak.

Ha a megosztás s TOR hálózaton belül történik, mind a szerver, mint a látogatók azonosítása lehetetlen (bizonyos peremfeltételekkel), az információ áramlása azonban biztosított.
A szerverek a szolgáltatásaikat egy TOR rendszeren belüli adatbázisban teszik közzé, ezek után közvetítők (belépési pontokon) keresztül a szolgáltatás elérhető. Mivel a belépési pontokkal mind a szerver, mind a kliens TOR hálózatokon keresztül kommunikál a kommunikáció résztvevőinek kiléte mind a hálózaton belül is titokban marad.

Természetesen a szolgáltatások üzemeltetése közben is figyelni kell, hiszen egy nyelv, egyi dőzóna beállítás is lehet árulkodó, ha beazonosítható, hogy a nyilvánossága került adatok kinek az érdekeit szolgálják, ismét közelebb kerülhetnek az őzemeltetőhoöz

 

Ismételten felhívjuk minden kedves olvasónk figyelmét, hogy a megfelelő hatóságok műszaki,  jogi és egyéb intézkedésekkel a TOR rendszeren belül is képesek a bűnözők azonosítására.

Kapcsolódó cikkek