A magyar hatóságok néhány weboldal megtekintését korlátozzák. Az oldalak listája itt megtekinthető (A cikk megjelenése óta tiszteletre méltóra nőtt a lista). A blokkolással több probléma is van. A jogi, erkölcsi kérdésekben nem tartjuk magunkat illetékesnek. A műszaki oldalával, a kivitelézéssel kapcsolatban azonban van véleményünk. Az, hogy a hatóságok felszólították az Internet szolgáltatókat a felsorolt weboldalak blokkolására, az a törvények, rendeletek előírások betartásával történt feltehetőleg. Azonban a tiltólisták és az ehhez tartozó infrastruktúra üzemeltetése az Internetszolgáltatóknak pénzbe kerül. Ki fizeti ki nekik ezt a pénzt? A kormány, vagy valamelyik hatósága? Ebben az esetben a  költségek a befizetett adónkból kerülnek fedezésre. Amennyiben a kormány nem téríti meg a költségeket a szolgáltatók azokat az előfizetőikre hárítják.

A tiltás hatékonysága ugyan akkor erősen korlátozott, hiszen a TOR hálózat Magyarországon is elérhető, és biztosítja az Internethasználó névtelenségét.

Akinek ez a lehetőség nem tetszik rendelkezésre állnak a különböző VPN szolgáltatók, ahol elfogadható éves díj fejében vagy (korlátozások fejében) ingyenesen jelentősen nagyobb sávszélességet biztosítanak.

Ilyen szolgáltatók:

VIVPN Magyar szolgáltató

TORVPN Magyar nyelvű, a TOR hálózattal együtt is egyszerűen használható

A HideMyAss talán a világ legismertebb VPN szolgáltatója. Segítségével a világ tetszőleges országának lakója „nevében” megtekinthetjük az Internetet.

A VPN szolgáltatások másik nagy előnye, hogy mélyen ki lehet használni, hogy sok cégnek eltérő az árstratégia a világ különböző országaiban.