TOR biztonsági rendszer
Biztonság | Munkaállomás | Szoftver | Tanácsok | TOR | web

E-mai a TOR rendszeren belül

A TOR mail sajnos beszüntette a szolgáltatásait. Ez az oldal azért csak „emlék állításra” szolgál

A TOR rendszer arra is  biztosít lehetőséget, hogy névtelenül küldjünk e-mailt.

A regisztrációhoz csak a tervezett e-mail cím és jelszó kell (és az elmaradhatatlan grafikus ellenőrzés).

A TOR rendszeren belül elérhető szolgáltatások a  .onion domain alatt találhatóak. A Tormail lényege az, hogy teljesen anonim levelezési lehetőséget biztosít az ügyfélnek. A szolgáltatásnak nagy hátránya is a teljes anonimitás, mivel a partner sem lehet biztos abban, hogy kivel van kapcsolatban (A szerző megjegyzése: A hagyományos e-mail esetén is szükséges, hogy a levelező partnerek ellenőrizzék, hogy kivel leveleznek).

A regisztrációs oldal
A regisztrációs oldal

A TORMail nem tárol adatokat a levél küldőjéről (erre az üzemeltetők becsület szavukat adják), illetve az adatokat keresztülvezetik a TOR rendszerén, ezzel sok azonosító adatot (IP cím) eltüntetnek, megváltoztatnak. A rendszer az e-mail tartalmának olvasását, annak elemzését nem befolyásolja, ezért annak írásakor erre figyelemmel kell lenni.

A webmail felület kizárólag angol nyelven elérhető.

A teljes anonimitás is csak a levél küldőjének visszakereshetőségére vonatkozik, a levezés tartalmának elemzését más eszközökkel lehet megnehezíteni.

A TORMail webes felülete a http://jhiwjjlqpyawmpjx.onion/ címen érhető el. ahogy a .onion domain mutatja ez csak a TOR rendszerén belülről látható.

A TORMail rendszerbe a regisztráció a lehető legegyszerűbb.

Az e-mail cím és a választott jelszó beírása után csak az ellenőrző kódot kell megadni, és pár perc múlva már küldhetjük is a leveleinket.

A login képernyőn választhatunk a Contol panel, Round Cube, Squirrel Mail között

A controllpanel egyetlen lehetőséget ajánl: meg lehet változtatni a jelszót.

A két webmail kliens közül a suirelmail egyszerűbb kinézetű, míg a rouncube kicsit jobban kezelhető, de javascriptet igényel. Ha a böngészőnkben a javascript engedélyezve van, akkor távolról bárki lekérdezheti a valós adatainkat, tehát a TOR rendszer nehézkességét feleslegesen vállaltuk.

A webmail rendszerbe való belépés után már a megszokott módon küldhetünk és fogadhatunk leveleket. Az e-mail címünk nev@tormail.org lesz. ahol a nev a választott felhasználónevünk.

A TORMail természetesen elérhető asztali levelező programokból is (outlook, firebird és társaik), a beállítások a TORMail weboldalán a HELP fül alatt megtalálhatóak angol nyelven.

A levelünk feladója nev@tormail.org lesz.

 

FRISSÍTÉS: A Tormail mostanában nem elérhető, de a Freemail.hu elfogadhatóan működik a Tor rendszerrel.